Gratis hjælp

Få gratis hjælp af Gitte

+45 97 11 83 93

Skifer fliser

Køb den bedste kvalitet på markedet hos LITHOS natursten.

w

Gratis rådgivning

Hvad er skifer fliser?

Skiferfliser kommer fra en bjergart; en såkaldt finkornet sedimentær eller metamorf bjergart, som dannes af blandt andet ler, mudder og kvarts. Grundet lerforekomsten i skifer har stenen en helt særlig spaltningsevne. Skifer er slidstærkt samt nem at vedligeholde og egner sig derfor perfekt som havefliser.

SKIFERFLISER TIL UDENDØRS BELÆGNING

Skiferfliser kan med fordel bruges udendørs, da skifer er både slidstærk og nem at vedligeholde. Med skiferfliser, som er gennemtestet og konstateret frostsikre hos Teknologisk Institut, er du sikker på, at dine udendørs skifersten holder i mange år i det danske klima – uanset hvad de bliver udsat for af vejr, vind og sol.

Skifer er derudover stenen, som viser, at gråt ikke behøver være kedeligt, men sagtens kan være spændende. Med skifer får du en smuk natursten, der emmer af eksklusivitet og bidrager med noget helt andet til dit udendørsareal end de klassiske betonfliser. Der er derfor ingen tvivl om, at du med skiferfliser kan tage din indkørsel eller terrasse til helt nye højder udtryksmæssigt.

Skifer Fliser

Skifer fliser i str. 60 x 90 cm også kaldet “soldaterfliser”. Her vist på en regnvejrsdag.

MULIGHED FOR FARVESKIFT: FRA GRÅ TIL SORT SKIFER

Vores Monsoon Black-skifer har et flot, reserveret, mørkegråt udtryk. Den er enormt pæn. Ja, faktisk vil vi gå så langt som til at sige, at den er gudesmuk. Skifersten er en hård og modstandsdygtig sten, men hvis du vil give din Monsoon Black-skifer ekstra styrke til at modstå begroning og samtidig ønsker at se den skifte farve fra mørkegrå til dybsort, anbefaler vi en wetlook-imprægnering.

Det er en smagssag, om du foretrækker den oprindelige, gråskæggede karakter eller det natsorte udtryk, som vil ses efter en imprægnering. Skifer er en alsidig sten, og derfor kan du også vælge netop det udtryk, der matcher din bolig og de omkringliggende arealer bedst.

Skifersten

Størrelsen 60 x 90 cm kantet med ekstra lange mursten også i skifer-materialet.

PRIS PÅ SKIFER HOS LITHOS

Ikke nok med at skifer er elegant og kan forskønne ethvert udemiljø – så kan du også få skifer til en pris, der absolut er til at betale. I vores sortiment finder du både større og mindre skiferfliser til brug på terrassen, i haven eller et helt tredje sted udendørs til priser fra 379 kroner pr. m2.

Vi har desuden skifer-mursten, som kan anvendes til både halvmure, højbede, bedkanter og afgrænsning af terrasse til 295 kroner pr. meter. Vores chaussesten i smuk skifer er med en stykpris på 10,20 kroner vores mest prisvenlige skifersten – et oplagt valg til overgangen fra f.eks. belægning til græsarealet. Stenen kan også anvendes til indkørsler, havegange, smukke buer og meget andet.

FLISER I SKIFER TIL DIT PROJEKT 

Vores eksklusive skifersten er ikke begrænset til én type brug. Om du ønsker skiferfliser til terrassen eller skifersten til haven, så finder du dem i vores udvalg. Din vigtigste opgave er sådan set bare at beslutte dig for, hvor store fliserne skal være, og hvilket mønster du ønsker at lægge fliserne i.

Skifer Fliser Udendørs

Skifer fliser i str. 60 x 90 – også kaldet “soldaterflise”.

KØB SKIFER I STANDARDMÅL ELLER DESIGN SELV MED SPECIALMÅL   

Vores Monsoon Black-skifer kan købes på blandede paller med fire forskellige størrelser (29 x 29, 29 x 60, 60 x 60 og 60 x 90 cm) særligt velegnet til vores MIX-mønster. Du finder også skifer i størrelsen 89 x 89 cm – vores stilfulde slotsflise, hvor du grundet den store overflade begrænser antallet af fuger.

Selv om basismaterialet fra LITHOS er skiferfliser i faste mål, findes der et hav af geometriske muligheder for sammensætninger. Der behøver med andre ord ikke være meget standard over en belægning med skifer i forskellige standardmål – du har helt frie tøjler til at designe din helt egen, personlige skifer-belægning.

Skal havefliserne have en helt særlig form, har du selvfølgelig også mulighed for at udfolde dig med specialproducerede hel-, halv-, og kvarte cirkler, buer eller halvbuer i skifer. Du kontakter os blot og fortæller os om dine ønsker, så hjælper vi dig med at gøre dine idéer til virkelighed.

Skifer Pris

Regnvåde skifer fliser.

HVORDAN RENSER MAN SKIFERFLISER?  

Generelt er der ikke meget vedligeholdelse forbundet med en belægning af skiferfliser. Hvis du alligevel synes, at der har samlet sig for meget snavs, eller der er kommet pletter på belægningen, kan det dog være nødvendigt med en rengøring. De mest miljøvenlige og billigste løsninger er i så fald:

  • at bruge en højtryksrenser/terrassevasker med rent vand.
  • at feje dine fliser med fugesand, så du ligesom “sliber” overfladen med sandkornene.
  • at anvende en belægning og tagrens, hvis snavset er genstridigt.


Det vigtigste er at huske, at du aldrig må bruge kemikalier på natursten, da de kan gøre skade på stenene.

Skiferfliser

60 x 90 cm skifer flise til indkørsel i 7 cm tykkelse.

HVORDAN BEHANDLER MAN SORT SKIFER?  

Det er en helt naturlig proces, at dine skiferfliser bliver lidt lysere i farven med tiden. Hvis du synes, at de er blevet lidt for lyse og gerne vil have den mørkere glød tilbage, kan du vælge at imprægnere dem. Det er rigtig vigtigt, at dine skiferfliser er helt rene, når de skal imprægneres, da du ellers bare imprægnerer snavset fast på stenene. Hertil skal du bruge den imprægnering, som hedder Wetlook.

Læs vores artikel Hvad er skifer

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop