Gratis hjælp

Få gratis hjælp af Gitte

+45 97 11 83 93

Hvad er skifer?

Skifer er en såkaldt finkornet sedimentær eller metamorf bjergart. Skifer dannes blandt andet af ler og mudder, men har også kvarts og glimmer på ingredienslisten. Stenen er helt speciel, idet den enkelte stens farve og sammensætning afhænger af strukturen og størrelsen på de mineralske korn. Der er med andre ord ikke to skifersten, som er 100 % ens.

Grundet lerforekomsten i skifer har stenen også en helt særlig spaltningsevne. Måske har du før set billeder fra et skiferbrud – her vil du kunne se, hvordan skiferen let kan kløves af, ja, nærmest høvles i store stykker.

Se vores skifer fliser

Udendørsfliser i skifer

Regnvåde skifer i størrelse 60 x 90 cm – se flere foto her

ER SKIFER NATURSTEN?

Skifer er en natursten, som er dannet for omtrent 500 millioner år siden. Den er en metamorf bjergart, hvilket betyder, at den består af aflejringer af bl.a. mudder og ler, som er blevet presset sammen under et meget højt tryk. Det er denne tilblivelsesproces, der har givet skiferen sin opbygning i tynde lag, der er utroligt lette at kløve. Aflejringerne er sket i vand, og derfor kan skiferstenens udseende også sige noget om de forhold, den blev til under – er lagene jævne, er det sket i roligt vand, og er de mere ru og bølgede, har der været mere bevægelse i vandet. På den måde giver skifer et fascinerende indblik i, hvad der skete på Jorden for hundredvis af millioner år siden.

Skiferen har måske ikke det udseende, man normalt forbinder med natursten som eksempelvis sandsten – men den forekommer faktisk i naturen med præcis det udseende, vi kender. Typisk er den forskellige nuancer af grå, men farven kan variere mellem alt fra sort og brun til grøn, lilla og rød. Farven afhænger bl.a. af, hvor meget jern og hvilke organiske materialer der er til stede i klippen.

Monsoon Black skifer

Indisk skifer når den er smukkest. Her kantet med ekstra lange mursten – køb skifer her

SKIFER ER MERE END BARE EN GRÅ STEN

Når det handler om varianter af natursten, er skifer måske ikke den første, du tænker på. Men ikke desto mindre kan du formentlig sagtens se skifer for dig; stenen, som først og fremmest er kendt for sin grå nuance. Grå kan lyde kedeligt og trist, men skifer er netop det, som modbeviser denne påstand.

Skifer er et helt unikt naturmateriale med et flot, reserveret, mørkegråt udtryk. Grundet dets mineralsammensætning, hvor ikke to sten er ens, er hver skifersten noget for sig. Et stykke skifer er som et lille kunstværk – med en overflade, der giver en lyst til at røre stenen, og et udseende med dybde.

Skiferstenen er bare enormt pæn. Har du endnu ikke stået med en skifersten ved hånden, er det en sten, som er værd at udforske. Men pas på – du risikerer at blive dybt forelsket.

EN STENTYPE MED UNIKKE EGENSKABER 

Den gode, grå stentype kan mere end at se pæn ud. Skifer er en hård og modstandsdygtig sten. Den er slidstærk og nem at vedligeholde og er derfor et populært valg, når der skal anlægges indkørsel, gangstier i haven eller terrasse. Det er selvfølgelig nemt at påstå, at stenen er slidstærk. Men vælger du at købe skifer hos LITHOS, får du ikke bare en sten med en påstået holdbarhed og styrke; du får et produkt, som er gennemtestet og konstateret frostsikkert hos Teknologisk Institut. Med vores skifer får du altså udendørsfliser, som holder i mange år. En garanti, der uden tvivl er værd at tage med, når du overvejer skifer som belægning.

Derudover er skifer en sten med overraskelser gemt i ærmet. Nok er skifer modstandsdygtig over for frost og meget holdbar i sig selv, men du kan faktisk give stenen ekstra styrke. Med en wetlook-imprægnering af din skifer kan stenen modstå begroning. Og ikke nok med det: Imprægneringen får desuden stenen til at skifte farve til mere dybsort end grå. Det er naturligvis en smagssag, om du foretrækker den oprindelige, gråtonede karakter eller det dybe sorte udtryk, som en imprægnering vil tilføre.

Monsoon Black skifer

Den fantastisk smukke skifer – her vist uden wetlook imprægneringen –  se flere foto her

SKIFER SOM BELÆGNINGSSTEN

Skifer er en smuk natursten, der oser af eksklusivitet og elegance. Som belægningssten kan skiferfliser noget helt særligt – anvend dem i din indkørsel eller terrasse og se, hvordan overflader som disse får et helt nyt og luksuriøst udtryk. Glem alt om lysegrå beton og belægning med granit: Skifer har dybde og viser, at gråt sagtens kan være spændende og fange øjet. 

Hos LITHOS har vi den fantastiske skifersten. Uanset om du ønsker skiferfliser til muren på terrassen eller skifersten til havebedet, så finder du dem i vores udvalg. Skifer har nemlig ikke kun én anvendelsesmulighed, men kan bruges til alle typer belægninger. Overvejer du at inkorporere den smukke stentype i din have eller dit øvrige udemiljø, så tøv ikke for længe. Vælger du skifer, vil du sent fortryde. Du vil derimod få en belægningssten, som kan blive ved med at bjergtage på ny, hver gang du ser den. Det tør vi godt love.

SKIFER I MIKSEDE STØRRELSER

Skifer i det populære MIX-mønster – køb skifer-mix her…

Dark

Grey

Mahogany

Naturel

Olive

Red

Sahara

Skifer

w

Fragt

Fast grundbeløb for første 3 paller. Derefter Danmarks billigste fragt på hver enkelt palle.

Bestået de skrappe danske tests

Kvalitetstestet på uafhængigt dansk laboratorium.

danmarks billigste

Altid sandsten og skifer til konkurrencedygtige priser.

Få tilsendt et katalog

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop