Gratis hjælp

Få gratis hjælp af Gitte

+45 97 11 83 93

Sandsten

En karakteristisk egenskab ved sandsten er, at de kløvede overflader afslører lag med underliggende farver. Dette medfører, at mange sten ser ud som om de har striber, da de forskellige lag bliver synlige.

Køb den bedste kvalitet på markedet hos LITHOS.

w

Gratis rådgivning

Hvad er sandsten?

Sandsten består af sammenpressede sandkorn og mineraler. Sandsten forekommer i forskellige naturlige farver og bruges ofte som byggemateriale, hvor sandstensfliser til udendørs brug er aldeles populært. Sandsten kan bruges som dekoration eller til at skabe flotte og robuste terrasser og stier i haven, som er modstandsdygtige over for skiftende vejr og temperaturer.

Se hele vores store udvalg af sandsten i forskellige farver her på siden.

Her er sandstenen vist i farven DARK.

Køb sandstensfliser til udendørs brug

Når du betragter dine kommende sandstensfliser fra LITHOS, kan du vide dig sikker på, at sandstenene har været igennem en lang rejse fra de store stenbrud i Indien til din terrasse, indkørsel, havesti eller noget helt fjerde. Den tanke kan bekræfte dig i, at du måske ikke har taget det mest nærliggende valg – men derimod det kvalitetsbevidste valg.

Sandsten er nemlig kvalitetssten i farver og strukturer, der kan give en hvilken som helst have et unikt touch.

Er du vild med det naturlige, det æstetiske og specielle, så glem alt om udtryksløse betonfliser og se nærmere på, hvad sandstensfliser kan i dit hjem. De indiske natursten er noget for sig og kan med deres spændende udseende tage udemiljøet til helt nye højder.

sandsten fliser

Vælg sandsten som din sandsten belægning

Måske er du ikke tidligere stødt på sandsten, men faktisk stiger populariteten i disse år markant. Flere har nemlig fået øjnene op for naturstenenes unikke egenskaber og ser, hvordan haveanlæg, terrasser, indgangspartier eller indkørsler kan få et enormt boost med de specialimporterede sten.

Sandstens holdbarhed

Når du vælger sandstensfliser som materiale til din udendørsbelægning, træffer du ikke kun et valg, der sender æstetik-barometeret i top. Du får også en sten i en uovertruffen kvalitet, der er testet på både slidstyrke og levetid. Sandsten vil hver dag være en fryd for øjet, idet de holder sig pæne uanset vejrforhold.

Sandsten er kendt for at kunne modstå intens varme, ekstrem kulde, vand og frost. Dens slidstyrke gør den perfekt til indkørsler, terrasser, gangstier og andre udendørsarealer, hvor den skal kunne modstå intens brug og vægt.

sandsten fliser udendørs

Med sandsten får du en flisebelægning, der kaster om sig med smukke farver og nuancer

Kaster du et hurtigt blik på vores udvalg af sandsten, vil du finde sten og fliser i rødlige, gullige, brune og grå nuancer. Men ved endnu et øjekast vil du opleve, hvordan den smukke sandsten belægning ikke bare har én farve, men et væld af farvenuancer, som springer frem alt efter sol, skygge og anskuelsesvinkel. Også overfladerne varierer alt efter sandstenstype – fra de meget rustikke til de mere glatte. 

Med vores sandstone-belægning giver vi dig en palet af muligheder. Vi har sandstensfliser til din belægning, hvad enten du går efter det blide og milde udtryk, det rolige og varme eller måske det dybe og mørke. Vælg mellem følgende sandstensfliser: 

Når du vælger en belægning i sandsten, byder du et harmoniskabende element velkommen i din have. Et element, som giver dig mulighed for at skabe din helt egen oase, der er fri for stress og forstyrrelse. 

sandsten

Sandsten i farven NATUREL.

Køb sandsten i den bedste kvalitet på markedet hos LITHOS

Bag den bløde overflade gemmer der sig en hård natursten, som med garanti tilbyder dig og familien glæde i mange år frem.

Vi er ikke bange for at sige, at vores sandsten er de bedste på markedet. Hver enkelt sten kontrolleres metodisk, før de bearbejdes til den ønskede dimension. De kontrolleres endnu engang, inden de tager rejsen fra de indiske stenbrud til vores danske lager. Og for det ikke er nok, er vores sandsten også testet og gennemtjekket af Teknologisk Institut, som har fundet dem frostsikre og egnede til det danske klima.

Med alt det ovenstående taget i betragtning er vi sikre på at kunne levere holdbare og kvalitetssikrede sandstensfliser til din drømmehave.

Hvad koster sandstensfliser til udendørs brug?

Sandsten fås i mange farver, størrelser og kvaliteter. I Danmark er det vigtigt, at man vælger den bedste kvalitet på grund af vores frost og tø om vinteren. Du kan være “heldig” at finde et billigt restparti et eller andet sted på nettet. Men det er ikke nødvendigvis givet, at dette parti er frostsikkert. Derfor skal du ikke gå på kompromis med kvaliteten og prisen.

Vores sandsten koster fra kr. 339,- pr. m2.

Hvordan lægger man sandsten til haven eller terrassen?

Først skal du lave underlag og aftrækningslag som normalt. Det findes der mange vejledninger på ude på nettet til “gør-det-selv”. Herefter skal du rive de øverste 5 mm løs.
Hvis du har valgt MIX-mønstret, så finder du her en læggevejledning. På linket finder du en gennemgående vejledning for, hvordan du lægger dine sandstensfliser.

Vi anbefaler en fugebredde på 5-15 mm, men det kan variere lidt, da stenene er håndkløvet/håndhugget. Hvis et hjørne ligger lidt højere/lavere end de andre sten, så løftes dette hjørne, og der fjernes eller lægges lidt ekstra sand under. Det er lidt pillearbejde, som du efterfølgende vil blive glad for at have gjort. Til slut kan stenene duppes med en gummihammer og derefter vandes, så de sætter sig godt ned i underlaget.

Som sagt: Vi anbefaler, at du følger denne læggevejledning for korrekt sandstonebelægning.

Hvad bruges en sandstensbelægning til?

Sandsten kan bruges til mange ting i de danske haver. Lige fra det lille frimærke ved rækkehuset til den helt store villa. Nogen går all-in og får lavet en professionel havetegning, der måske indeholder en swimmingpool eller springvand med sandstenskanter, terrasser i flere niveauer, trapper, høje mure, en olivenlund og meget andet.

Andre tænker måske mindre pompøst og laver en lille oase fuld af liv og charme. Sandsten er for alle haver, og der er ubegrænsede muligheder med den flotte sandstensbelægning, der holder sin æstetiske funktion i mange år.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop