Gratis hjælp

Få gratis hjælp af Gitte

+45 97 11 83 93

Indkørsel inspiration

Hvordan kommer jeg igang og hvad skal jeg huske,

når jeg skal have nye fliser i min indkørsel?

Hvis du står foran at skulle lave en ny indkørsel, er der flere ting du skal have med i dine overvejelser.

F.eks.:
• Hvor stort et areal skal være med belægningssten – skal det være hele indkørslen eller blot en række fliser hvor bilen kører?
• Er underlaget ok – eller skal du have lavet et helt nyt?
• Hvilken farve sandsten passer til dit hus?
• Hvilke størrelser ønsker du på belægningsstenene? (chaussesten, miksede størrelser som i MIX-MØNSTRET eller blot f.eks. 29 x 29 cm)
• Hvordan lægger man sandsten?
• Har du selv planer om at lave din indkørsel eller skal du have professionel hjælp?

Kørearealets størrelse
Det er yderst vigtigt, at der hvor der er tungere trafik skal underlaget være i orden. Ellers giver det på sigt problemer med kørespor og fliser som skrider fra hinanden eller knækker. Det betyder at der skal tages stilling til om I vil nøjes med en række belægningssten der hvor bilen kører i indkørslen eller om hele indkørslen skal smykkes med lækre belægningssten i sandsten eller skifer.

Valg af farve på belægningssten

Når der skal vælges sandsten er det vigtigt at finde én som harmonerer med både husets, vinduernes og dørenes farve. Der er mange farver sandsten at vælge imellem, så det er muligt at finde én til alle typer af huse.

Se billeder fra vores kunder hvor du kan se farvevalg til deres huse – her:

Er du i tvivl om hvilken farve som passer til netop dit hus, så er du velkommen til at sende et foto til os på info@lithos.dk og vi kan tage en snak om det.

 

Valg af størrelse på sandsten

Du kan vælge af lade din terrasse, gangsti samt indkørsel bestå af det smukke MIX-mønster. Det består af fire forskellige størrelser: 29 x 29, 29 x 60, 60 x 60 samt 60 x 90 cm. Mønstret fås i 2,5 cm tykkelse til lettere trafik som terrasse og gangstier og i 7 cm til indkørsler. Du kan også vælge at lægge et betondæk under dine belægningssten i indkørslen. Så kan du nøjes med at vælge dem i tykkelsen på 2,5 cm. Det formfuldendte løsning kan også være at vælge dine belægningssten i chaussesten. Chaussestenenes mål er 10 x 10 x 8 – 10 cm. Dvs. at de stikker dybt i jorden og derfor ikke behøver at ligge i et betondæk. De kan lægges i smukke mønstre og kan stadig danne en harmoni over til din øvrige belægning da råmaterialet er det samme som i f.eks. MIX-mønstret, det er kun udskæringen som er anderledes.

 

Hvordan lægges sandsten og skifer?

Det er nemt at lægge sandsten og skifer hvis blot du følger disse enkle trin.
• Lav underlag og aftrækningslag som normalt. Der findes mange vejledninger ude på nettet til “gør-det-selv”.
• Riv de øverste 5 mm løs.
• Hvis du har valgt MIX-mønstret, fås en lægge vejledning HER
• Vi anbefaler en fugebredde på 5 – 15 mm, men det kan variere lidt, da stenene er håndkløvet/håndhugget.
• Hvis et hjørne ligger lidt højere/lavere end de øvrige sten, så løftes dette hjørne og der fjernes eller lægges lidt ekstra sand under. Det er lidt pillearbejde som du efterfølgende vil blive glad for at have gjort.
• Til slut kan stenene duppes med en gummihammer og herefter vandes, så de sætter sig godt ned i underlaget.

Indkørsel Inspiration

Olive Sandsten til både indkørsel og terrasse. I indkørslen er der valgt 60 x 90 cm som også er en del af vores mix-mønster. Her set hos vores kunde Stephen

Belægning Indkørsel

Sahara Sandstone i miksede størrelser til indkørsel

 

Gør du det selv?

Vi hjælper gerne med at beregne hvor mange kvadratmeter du har brug for til dit projekt og vi står også til rådighed med vejledning og gode tips. Så hvis du har en havetegning eller blot nogen skitser med mål på – så send det til os og vi vender tilbage hurtigst muligt, med vores vurdering af jeres behov. Har du prøvet at lægge fliser før er det ikke et problem at lægge LITHOS sandsten eller skifer. Ellers kan du alliere dig med én af vores samarbejdspartnere som har lagt mange, mange kvadratmeter natursten. Det kan spare en masse tid og mange ærgrelser at få det gjort helt korrekt fra starten af. De fleste brolæggere og anlægsgartnere tager også ud og giver uforpligtende tilbud på netop dit projekt.

 

Hvad koster 100 m2 indkørsel?

Til indkørsel har du flere muligheder for størrelser på fliserne. Der er de fine Chaussesten som kan lægges i smukke mønstre, der er de miksede paller med 4 forskellige størrelser og til slut de helt store plader i størrelse 60 x 90 cm. Vores miksede paller og 60 x 90 er alle 7 cm i tykkelse.

Vi går ikke på kompromis med kvaliteten og modsat vore konkurrenter på markedet sælger vi derfor ikke tyndere end 7 cm fliser til indkørsel. Derfor starter vores priser på kr. 869,- pr. m2.

Se de forskellige fliser til indkørsler.

Indkørsler Inspiration

Skifer i størrelsen 10 x 10 x 8 – 10 cm også kaldet Chaussesten – lgt i smukt buet mønster

 

Hvad koster det at anlægge en indkørsel?

Hvad det koster at anlægge en indkørsel, kan være lidt svært at svare helt præcist på. Vil du selv igang med at lave hele indkørslen, vil du have hjælp til en del af det eller vil du helt slippe for det tunge arbejde og lade en uddannet brolægger eller anlægsgartner lave det for dig? Vi anbefaler at være realistisk omkring projektet, da det at lave indkørsel er et tungt arbejde. Fliserne vejer ca. 185 kg pr. m2. Der udover er der nogen helt grundlæggende ting som skal være i orden mht. underlaget for at projektet bliver rigtig godt og holdbart også i mange år fremover. Tag derfor gerne fagfolk med på råd og lad dem give et tilbud, så kan du se om det er et arbejde, du selv mener at kunne lave.

 

Hvilke fliser skal jeg vælge til indkørsel?

Grundlæggende er det rigtig vigtigt at kigge på dit hus og dine omgivelser. Hvilke farver sandsten eller skifer kunne harmonere med dine omgivelser? Dernæst skal du vælge et kvalitetsprodukt. I en indkørsel er der nemlig en enorm påvirkning af vægt. Du vil jo helst ikke have at dine fliser skal knække når der kører en bil på dem. Derfor er det vigtig ikke at gå på kompromis med kvaliteten. Det vil sige at dine fliser ikke må være tyndere end 7 cm, da de så risikere at knække under vægten af trafik.

 

Hvilke sten skal vi bruge til indkørsel?

Mulighederne til indkørsel er mange. Der findes rigtig fine betonprodukter – men vi er eksperter i sandsten og skifer og derfor vil vi koncentrere os om dem. Herunder vil vi vise et par eksempler fra vores kunder rundt omkring i Danmark. Se hele udvalget af belægningssten til indkørsel her.

 

 

Indkørsler inspiration

Arkitektmønstret i skifer: 29 x 60 og 60 x 90 cm

Dark

Grey

Mahogany

Naturel

Olive

Red

Sahara

Skifer

w

Fragt

Fast grundbeløb for første 3 paller. Derefter Danmarks billigste fragt på hver enkelt palle.

bestået de skrappe tests

Teknologisk Institut har testet og godkendt vores natursten til det danske klima.

danmarks billigste

Altid sandsten og skifer til konkurrencedygtige priser.

Få tilsendt et katalog

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop