Gratis hjælp

Få gratis hjælp af Gitte

+45 97 11 83 93

Indkørsel inspiration

Værd at overveje, når du skal anlægge indkørsel 

Hvis du står foran at skulle lave en ny indkørsel, er der flere ting, du skal have med i dine overvejelser. Det kan f.eks. være:

 • Hvor stort et areal af indkørslen skal være med belægningssten? Skal det være hele indkørslen eller blot en række fliser, hvor bilen kører?
 • Er underlaget i indkørslen ok til at lægge nye fliser, eller skal du have lavet et helt nyt?
 • Hvilken farve sandsten passer til dit hus?
 • Hvilke størrelser ønsker du på belægningsstenene (chaussesten, miksede størrelser som i mix-mønstret eller f.eks. 60 x 90 cm)?
 • Har du planer om selv at anlægge din indkørsel, eller skal du have professionel hjælp?

 

Find den rette belægning til indkørslen

Grundlæggende er det rigtig vigtigt at kigge på dit hus og dine omgivelser, når du skal vælge belægning til din indkørsel. Hvilke farver sandsten eller skifer vil kunne harmonere med dine omgivelser? Dernæst skal du selvfølgelig vælge et kvalitetsprodukt – alt andet vil du hurtigt fortryde. I en indkørsel er der nemlig en enorm påvirkning af vægt, og du vil jo helst ikke have, at dine fliser skal knække, når der kører en bil på dem. I valget af fliser til indkørsel er det altså en meget dårlig idé at gå på kompromis med kvaliteten. Helt konkret skal du i din søgning have in mente, at dine indkørselsfliser ikke må være tyndere end 7 cm, da de så risikere at knække under vægten af trafik. Alle vores belægningstyper til indkørsel er skåret specifikt til formålet og kommer derfor med en tykkelse på mindst 7 cm.

 

Få inspiration til din indkørsel

Mulighederne for at anlægge en flot indkørsel er mange. Der findes rigtig fine forskellige produkter til netop dette – men hos LITHOS er vi eksperter i sandsten og skifer, og derfor vil vi koncentrere os om disse. Herunder vil vi vise et par eksempler fra vores kunder rundt omkring i Danmark. 

En mulighed er at vælge samme belægningssten til både terrasse og indkørsel for et samlet og harmonisk udtryk. I eksemplet til inspiration her er der anvendt OLIVEN sandsten til både indkørsel og terrasse. Til indkørslen er der valgt 60 x 90 cm, som også er en del af vores mix-mønster

Indkørsel Inspiration

OLIVEN sandsten til både indkørsel og terrasse. I indkørslen er der valgt 60 x 90 cm som også er en del af vores mix-mønster. Her set hos vores kunde Stephen.

 

Indkørselsinspiration: Valg af farve på belægningssten og fliser 

Når der skal vælges sandsten, er det vigtigt at finde en type sten, som harmonerer med både husets, vinduernes og dørenes farve. Hos LITHOS finder du mange farver sandsten at vælge mellem. Få inspiration til din belægning ved at tage et kig på de mange billeder fra vores kunder her.

Er du i tvivl om, hvilken farve som passer til netop dit hus, er du velkommen til at sende et foto til os på info@lithos.dk. Så tager vi meget gerne en snak med dig om det og giver dig vores anbefalinger.

Belægning Indkørsel

SAHARA sandsten i miksede størrelser til indkørsel

 

Valg af størrelse på sandsten til indkørslen

Du kan vælge at skabe et sammenhængende udtryk udendørs og lade din terrasse, gangsti samt indkørsel bestå af det vores smukke mix-mønster. Det består af fire forskellige størrelser sandsten; 29 x 29, 29 x 60, 60 x 60 samt 60 x 90 cm. Mønstret fås i 2,5 cm tykkelse til lettere trafik som terrasse og gangstier og i 7 cm til indkørsler. 

Du kan også vælge at lægge et betondæk under dine belægningssten i indkørslen. Så kan du nøjes med at vælge sandstenene i tykkelsen på 2,5 cm. Den formfuldendte løsning kan også være at vælge dine chaussesten som dine belægningssten. Chaussestenenes mål er 10 x 10 x 8-10 cm, hvilket vil sige, at de stikker dybt i jorden og derfor ikke behøver at ligge i et betondæk. De kan lægges i smukke mønstre og stadig danne en harmoni over til din øvrige belægning, da råmaterialet er det samme som i f.eks. mix-mønstret – det er kun udskæringen, som er anderledes.

Se de forskellige fliser til indkørsler.

Indkørsler Inspiration

Skifer i størrelsen 10 x 10 x 8 – 10 cm også kaldet Chaussesten – lagt i smukt buet mønster

 

Hvad koster det at anlægge en indkørsel?

Hvad det koster at anlægge en indkørsel, kan være lidt svært at svare helt præcist på. Vil du selv i gang med at lave hele indkørslen, vil du have hjælp til en del af det eller vil du helt slippe for det tunge arbejde og lade en uddannet brolægger eller anlægsgartner lave det for dig? Vi anbefaler at være realistisk omkring projektet, da det at lave indkørsel er et tungt arbejde. Fliserne vejer ca. 185 kg pr. m2. Der udover er der nogen helt grundlæggende ting som skal være i orden mht. underlaget for at projektet bliver rigtig godt og holdbart også i mange år fremover. Tag derfor gerne fagfolk med på råd og lad dem give et tilbud, så kan du se om det er et arbejde, du selv mener at kunne lave.

 

Sådan kommer du i gang med etableringen af din nye indkørsel 

Når du har taget stilling til ovenstående, så er du faktisk kommet et godt stykke vej. Næste del af projektet går på selve etableringen af indkørslen. I det følgende tager vi dig i hånden og guider dig gennem processen step for step.  

 

Kørearealets størrelse

Det er yderst vigtigt, at der i den del af indkørslen, hvor der skal køre tunge køretøjer, er et underlag, som er i orden. Ellers giver det på sigt problemer med kørespor og fliser, som skrider fra hinanden eller knækker. Helt konkret betyder det, at du skal tage stilling til, om I vil nøjes med en række belægningssten der, hvor bilen kører i indkørslen, eller om hele indkørslen skal udsmykkes med flotte belægningssten i sandsten eller skifer.

 

Det rette underlag

Den tungere trafik i en indkørsel kræver et væsentligt mere slidstærkt underlag, end hvis du eksempelvis skal anlægge en terrasse. For anlægning af godt, solidt underlag skal du bruge følgende:

 • 1 kubikmeter stabilgrus pr. 19 m2
 • Afretningsgrus
 • Pladevibrator eller brolæggerjomfru
 • 2 lægter eller jernrør
 • Forskallingsbræt

Skab et stabilt underlag i din indkørsel

 • Du starter med at grave minimum 15 cm jord væk, indtil du når en fast bund. Herefter fylder du op med ca. 15 cm stabilgrus.
 • Dernæst komprimerer du underlaget med en pladevibrator eller stamper det med en brolæggerjomfru eller lignende, indtil underlaget er ca. 2,5-33 cm under det niveau, som dine belægningssten skal ligge i.
 • Du strør herefter afretningsgrus ud over underlaget, som stenene kan sætte sig i.

 

Når ovenstående steps er klaret, skal du rette af. Det gør du således:

 • 2 lægter eller jernrør lægges i en passende bredde (ca. 1-1,5 meter). Kontrollér, at de er i vater, men dog stadig med lidt fald, så regnvandet kan løbe væk.
 • Sandet glattes ud med et forskallingsbræt. 

 

Lægning af sandsten og skifer

Det er nemt at lægge sandsten og skifer, hvis blot du følger disse enkle trin.

 • Lav underlag og aftrækningslag som beskrevet ovenfor.
 • Riv de øverste 5 mm løs.
 • Hvis du har valgt mix-mønstret, så fås en læggevejledning her.
 • Vi anbefaler en fugebredde på 5-15 mm, men det kan variere lidt, da stenene er håndkløvede/håndhuggede.
 • Hvis et hjørne ligger lidt højere/lavere end de øvrige sten, så løft dette hjørne og  fjern eller læg lidt ekstra sand under. Det er lidt pillearbejde, som du efterfølgende vil blive glad for at have gjort.
 • Til slut kan stenene duppes med en gummihammer og herefter vandes, så de sætter sig godt ned i underlaget.

 

Anlægger du selv indkørslen?

Vi hjælper gerne med at beregne, hvor mange kvadratmeter du har brug for til dit projekt, og vi står også til rådighed med vejledning og gode tips. Så hvis du har en havetegning eller blot nogle skitser med mål på – så send dem til os. Vi vender tilbage hurtigst muligt med vores vurdering af dit behov. 

Har du prøvet at lægge fliser før, er det ikke et problem at lægge LITHOS’ sandsten eller skifer. Ellers kan du alliere dig med én af vores samarbejdspartnere, som har lagt mange, mange kvadratmeter natursten. Det kan spare en masse tid og mange ærgrelser at få det gjort helt korrekt fra starten af. De fleste brolæggere og anlægsgartnere tager også ud og giver uforpligtende tilbud på netop dit projekt.

Indkørsler inspiration

Arkitektmønstret i skifer: 29 x 60 og 60 x 90 cm

Dark

Grey

Mahogany

Naturel

Olive

Red

Sahara

Skifer

w

Fragt

Fast grundbeløb for første 3 paller. Derefter Danmarks billigste fragt på hver enkelt palle.

Bestået de skrappe danske tests

Kvalitetstestet på uafhængigt dansk laboratorium.

danmarks billigste

Altid sandsten og skifer til konkurrencedygtige priser.

Få tilsendt et katalog

0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til shop