Gratis hjælp

Få gratis hjælp af Gitte

+45 97 11 83 93

Haveinspiration

Inspiration til haven

Haven er for mange et åndehul  – et sted for afslapning, hvor tankerne kan få ro. Men en have er ikke bare en have. Det kræver et stykke arbejde for at nå dertil, hvor du har din helt egen fredfyldte oase, som giver mulighed for gode hyggestunder — enten for dig selv eller i selskab med familie og venner. Det handler med andre ord om at finde frem til de haveelementer, som du vil holde allermest af; dem, som pirrer sanserne tilpas og rammer balancen mellem at betage og bare være til. Det gælder både træer, blomster, møbler og belægning. Og når først du har gjort dig klart, hvilke elementer som kan være med til at skabe din drømmehave, så er det bare at føre projektet ud i livet. 

Ligger idéerne ikke bare klar som perler på en snor, men skal først til at formes, så tag det bare helt roligt. Idéerne vil komme, det kræver måske bare et lille skub og en præsentation af nogle spændende muligheder. Og det er lige, hvad du får her. Vi giver dig inspiration til haven og kommer omkring alt fra terrassemiljø til havebede. Læs med og bliv inspireret.

 

Haveinspiration med Naturel i miksede størrelser

Her er vist den smukke NATUREL sandsten. Se flere fotos af den her

 

Få inspiration til et lækkert uderum

Findes der noget bedre end at åbne terrassedøren eller havelågen og bare mærke naturen? Det er en oplevelse for sanserne, hvor ikke to dage er ens. Både øjne, næse og ører bliver fyldt med spændende indtryk – og det er uanset, om det er sommer eller vinter. Hver årstid kan sit: Om det er duften af nyslået græs, synet af et frodigt blomsterbed og lyden af biernes summen eller synet af hvidt-i-hvidt med den dugfriske sne, som dækker hver en centimeter af haven og skaber knirkende og knasende lyde under fødderne. Oplevelser, som de færreste haveejere vil være foruden. 

Indemiljøet er for mange vigtigt at indrette, men uderummet fortjener mindst lige så meget opmærksomhed. Det er her, du får den fantastiske mulighed for bare at være til og lade naturen bringe oplevelserne til dig. For nogle er indretning af haven med en stor græsplæne tilstrækkeligt – nok er et stort græsareal flot, men for de fleste er det bare ikke helt nok; haven skal kunne noget mere. Det kan måske sammenlignes med indretningen indendørs. I mange hjem er der truffet et valg om alt fra gulvtype, vægmaling, møbler, planter og til nips. Det er elementer, som er med til at skabe et hjem, som er dit. Samme overvejelser bør du derfor gøre dig, når du ønsker at skabe et lækkert uderum. Det handler om at tage udemiljøet del for del – gør du det, vil du til sidst kunne stå med en række beslutninger omkring en skøn udeatmosfære, som kun venter på at blive ført ud i livet.

 

Haveinspiration

MØRK sandsten i denne smukke have i Ålborg. Se flere fotos af Dark her…

 

Forskøn og personliggør haven 

Fuldstændig som at ikke to hjem er ens, er to haver det ej heller. En have skal ikke bare ses som et simpelt uderum, men som en mulighed for at personliggøre, så du får et have- og udemiljø, der er lige dig. Når du skal forskønne haven, kan du overveje følgende: 

  • Beplantning – herunder træer, buske og blomster 
  • Belægning – hvor, med hvilket formål og hvilken slags belægningssten 
  • Havemøbler – hvilken type og til hvilket formål
  • Øvrige installationer – ønske om fx springvand, drivhus, orangeri  

Gennemgå listen herover. Måske ved du allerede, hvad du rigtig gerne vil have til at indgå i dit uderum, og hvad du absolut ikke ønsker, skal være der. Måske har du et par idéer til stil og nuancer på havemøbler og belægning. 

Lad os i det følgende tage et kig på sidstnævnte, altså belægning. Når haven netop ikke bare skal bestå af et stort rum i form af en græsplæne, men måske gerne flere små oaser, er belægningen nemlig et godt sted at starte. Den kan være med til at danne rammerne for alle øvrige beslutninger, når du skal indrette og personliggøre haven. 

 

Haveinspiration med en skifer cirkel

Smukt bålsted lavet inden i en skifer-cirkel. Se flere skifer-fotos her…

 

Betagende belægning, der indbyder til hygge 

Belægning kan for nogle måske lyde en anelse kedeligt. Genkender du dette, handler det måske blot om at indstille hjernen på en helt anden frekvens, end hvad den kender, når det handler om belægning. Belægning i haven behøver nemlig ikke stå mellem valget af de kedelige, grå betonfliser i varierende størrelse, som både kan opfattes som kolde, uinspirerende og kedelige. Nej, belægning kan meget mere end det. Hos LITHOS er belægning et stykke kunst – med et bredt udbud af sandsten og havefliser i et stort farvespænd kan du kreere spændende flader, der ikke bare er til, men som indbyder til hygge og betager øjet. 

LITHOS har alternativet til den grå, traditionelle betonflise og granitbelægning, nemlig vores specialimporterede indiske natursten. De giver alletiders pendant til de almindeligt kendte havefliser og granit. Vores belægninger til haven er langt fra kolde og triste – de udstråler varme, harmoni samt liv. Ved at anlægge vores fliser skaber du et godt udgangspunkt for hygge og kreerer et uderum, der kalder på at blive brugt.

 

havebede inspiration

SAHARA sandsten i kombination af cirkel og almindelig sandstensbelægning. Se flere fotos af den unikke SAHARA her…

 

Anlæg flotte havebede og smukke terrasser 

Uanset hvilken have du ønsker, kommer vi ikke uden om, at et eller flere havebede og en terrasse for mange er et absolut must. Og når vi taler om inspiration til terrasser og havebede, er mulighederne mange. Anlæg fx en flot, luksuriøs terrasse med SAHARA sandsten lagt i halvforbandt eller lav et unikt havebed med gråsprængte skifer-mursten

Med LITHOS’ natursten kan du anlægge de flotteste havebede og smukkeste terrasser: Vi har alt fra de små, fine chaussesten og brosten til de større belægningssten i forskellige farver, overflader og udskæringer, som kan være med til at skabe rammerne for et et inspirerende uderum og en spændende haveindretning. 

Gå på opdagelse i vores stensamling og find naturstenene, som kan gøre din drøm om et vidunderligt havemiljø til virkelighed: 

 

Hvad enten du går efter det blide og milde udtryk, det rolige og varme eller måske det dybe og mørke, kan du finde en LITHOS-sten, der matcher. Når du vælger en belægning i sandsten, danner du et godt grundlag for et harmonisk uderum, der indbyder til fordybelse og er frit for stress og forstyrrelse.

 

Haveinspiration: LITHOS MIX I SAHARA SANDSTONE

Den smukke, lyse SAHARA sandsten – køb den her

Dark

Grey

Mahogany

Naturel

Olive

Red

Sahara

Skifer

w

Fragt

Fast grundbeløb for første 3 paller. Derefter Danmarks billigste fragt på hver enkelt palle.

Bestået de skrappe danske tests

Kvalitetstestet på uafhængigt dansk laboratorium.

danmarks billigste

Altid sandsten og skifer til konkurrencedygtige priser.

Få tilsendt et katalog

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop